HTML

Kína

Ez az fiúk, először mindig a lámpát! :-)

Friss topikok

  • Fearless: Köszönöm! El is indulok ezen az úton! (2012.09.08. 22:44) Kína, ahol soha semmi nem változik
  • tafinaf: Szervusz Apeiron! Köszönöm a baráti szavakat. Nézd, mindent folyamatában kell nézni és rendszerben... (2011.08.17. 00:05) A Nyugat nyugatja
  • tafinaf: Na jó, de nem mindegy, ki MIT halmoz fel. Menj el Kínába, és nézz körül nyitott szemmel. Mi nem ad... (2010.11.11. 02:12) R-eset
  • tafinaf: En sajnos nem tudok ebben a kerdesben segiteni. Esetleg a blogot olvasok kozott lehet valaki, aki ... (2010.06.24. 10:27) Szótár, magyar
  • tafinaf: Persze, szivesen... amit publikusan is tudok mondani, az a TOR project (guglizd meg), azzal ha las... (2010.04.08. 17:42) Ébresztő

Linkblog

Kínáról, magyarok között szabadon

2009.11.22. 16:03 tafinaf

Ébresztő

Nem tudom, ki hogy van vele, de én szomorúan nézem, ahogy a kedves magyarok töketlenkednek mostanában Ázsiában, és főleg Kínában. Volt egy hangulat, volt egy lelkesedés, és ez megtört. Mint stratéga nem csodálkozom, mert én ezt előre jeleztem hosszú évekkel ezelőtt. Szerettem volna, ha nem lett volna igazam.

Egyrészt meg is csappant a Kínába menő magyarok száma, másrészt a Kínában élők is dobbantottak jobb helyekre, harmadrészt a Kínáról való érdeklődés és eszmecsere is hamvába hullt. Kifogyott a benzin.

A shanghai-i mazochisták által üzemeltetett médiák is csikorogva megálltak. Pedig én még jó időben, bőven a szigorkodások előtt (azokat előrejelezve) javasoltam megoldásokat, hogyan lehet a Kínai Nagy Tűzfalat kiküszöbölni. Ezek a megoldások most is élnek, természetesen, hiszen Kínában mindig is voltak "megoldások". Valahogy az okos magyarok figyelmét ezek a megoldások elkerülik.

Végül mégvalami. Létezik egy fickó, úgy hívják, hogy Bartus István. Ez az ember egy csaló. Aki tudja, adja át, és nagyon vigyázzon, nehogy kapcsolatba kerüljön vele. Ha már megtörtént a baj, jobb, ha tudja, hogy a fickó abból él, hogy emberek bizalmába férkőzik, utána kicsal belőlük kisebb-nagyobb összegeket, és lelép. Legutóbbi információim szerint Hong Kongban van éppen, tehát tessék vigyázni. Rá lehet keresni a neten, sok embert becsapott már, sokan próbálják elkapni.

Sajnos az ilyen magyarok miatt kell óvatosnak lenni. Azért jó lenne, ha Kínába többen jönnének a tiszteletreméltó fajta emberek közül, és nem csak a nyelvtanulók és csencselők, uzsorások, megalkuvók, árulók lepnék el az országot. Mint már mondtam talán, 1992 óta követem az eseményeket Kínából, és a legtöbb magyar ide olyan batyuval jött, amiben sok büszkélkednivaló nem volt. Vagy expatnak álltak be (a magyarnál magasabb fizetés volt a méz a madzagon), vagy csencseltek, kereskedtek, gyártattak, stb (egyik sem emeli az országunk imázsát), vagy nyelvet tanulni jöttek (ez az egyik legfeleslegesebb tevékenység talán, amit itt csinálni lehet), vagy még durvább, "beálltak a sorba" és együtt lengették a zászlót a kínai elvtársakkal (nemrég küldtem be erről is egy linket az azsianetre). Aztán vannak a kedves kis turisták, tágranyílt szemekkel, akiknek minden nagyon tetszik, még a kosz, mocsok és internetcenzúra is, mert hisz nem itt élnek, nekik mindegy.

Az én szememben az ideális magyar ember így nézne ki: egyik sem a fenti kategórák közül. Nyitott szemmel észrevenné, hol és mit lehetne segíteni Kínának, és önzetlenül felajánlaná, hogy segít. Na, ilyet még nem láttam. De nem adom fel, csak akad majd valaki...:-)

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kina.blog.hu/api/trackback/id/tr221543968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Korász 2010.04.08. 16:54:09

Hello, nem akarok off-topic lenni, csak egy gyors kérdésem van: említetted, hogy tudsz megoldásokat a kínai "tűzfal" semlegesítésére.

Nos, nagyon megköszönném, mert szombaton érkezem Kínába, egy hónapot töltök Xiamen-ben, majd haza, de május végétől feleségemmel egyűtt Pekingbe költözünk 2 évre. Facebook, Youtube és társai nélkül nem szívesen neteznék hosszú távon.

Szal, érdekelne, h milyen megoldás létezik.

Köszönettel,
Dr. Kotász

tafinaf · http://nagyonjo.com 2010.04.08. 17:42:55

Persze, szivesen... amit publikusan is tudok mondani, az a TOR project (guglizd meg), azzal ha lassan is, de hozza lehet ferni talan blokkolt infokhoz. Aztan van meg a Freenet project (guglizd ezt is), az is valoszinuleg mukodik.

Akarmit is csinalsz, azzal szamolj, hogy a) maga a kinai internet, cenzura nelkul is durvan 3-4-szer lassabb lesz, mint amihez barhol a szabad vilagban hozzaszoktal, es b) a tuzfalkerulo megoldasok ezt az eleve lassu netet meg tovabb lassitjak (durvan 2-6-szoros szorzo), tehat jo esetben 5x, rossz esetben minimum 24x lassabb lesz az internet Kinaban.

Az altalad emlitett ket varos mindketto sajnos jo messze van a "szabad" deltol (HK, Macau). A kulfoldiek tobbsege racionalis okokbol nem maszkal ezektol a varosoktol messze, mert ha meg akarjak nezni, mi tortent TENYLEG a vilagban, egyedul itt lehetseges. A legtobb kulfoldi havonta (minimum egyszer, de inkabb tobbszor) HK-ba megy, vagy egyszeruen onnan dolgozik (onnan taviranyitja a kinai ugyeket). Hosszabb ideig Kinaban csak akkor szokott az ember maradni, ha a normal fizetesenek a tobbszoroset megkapja, mint expat, de ekkor a szopast ellensulyozzak penzzel.

Gondolom meggugliztad Kinat, mielott alairtad a szerzodest... mert Kinaban 2 ev alatt szepen el fogsz szokni a civilizaciotol :-) Csak mondom elore, hogy szamits ra.

Az azsianeten tudok tovabbi privat infokat adni, ha kell... (azsianet pont com) Benoe
süti beállítások módosítása